Cilj je jedan – postati generalni sponzor kluba!

Prije nekoliko dana uprava kluba je iznijela neke činjenice koje su zabrinule sve Željine navijače. Unatoč pozitivnom poslovanju, pomacima u organizaciji i sportskom planu, dugovi su se kao oblak nadvili nad stadionom Grbavica i čekao prvi grom koji će udariti na našu imovinu. Također se govorilo i o potencijalnom investitoru, nekome ko će kao akcioni junak, u posljednjim sekundama trilera da spasi dan.

Akcijom članstva iz januara ove godine napravljena je ogromna stvar, a ovom akcijom idemo i to nadmašiti. Naučeni smo da težimo ka tome da uvijek možemo nadmašiti svoje mogućnosti i dati više nego što dajemo. Naučeni smo da Željo nije samo sportski kolektiv, već mnogo više od toga. Naučeni smo da se Željo na nas ne treba oslanjati samo kada je u pitanju borba na zelenom polju, već da smo oslonac klubu u u svim segmentima funkcionisanja. Naučeni smo da je razlika između nemogućeg i mogućeg u odlučnosti! Ovo je još jedan od momenata kada su navijači ostali jedini koji će dati ruku spasa, a šta smo mi bez Želje i šta je Željo bez nas?

Kroz historiju našeg kluba, najljepše slike, prilike i momente kreirali su navijači i svojim djelima i odanošću pokazali smo da smo pokretačka snaga koja nikada neće zakazati. Naša spremnost, privrženost i požrtvovanost nije se ogledala u lijepim momentima i uspjesima, nego suprotno. Sve navedeno uvijek smo pokazivali onda kada je bilo najteže i onda kada je to najviše trebalo!

Do sada se pred grupu nije postavio veći izazov i iskušenje, predstoji nam mukotrpan rad i borba da ovo uradimo uspješno kao i sve projekte do sada.

Grupa se ispred svih Željinih navijača odlučila na potez koji još uvijek nije viđen u svijetu sporta, a to je da NAVIJAČI BUDU GENERALNI SPONZOR KLUBA!

Cilj ovog projekta je obezbjediti minimalno 300.000 KM, te zakupiti mjesto generalnog sponzora. Odlučeno je da bude otvoren poseban telefonski broj preko kojeg svi Željini navijači mogu dati svoj doprinos u iznosu od 2 KM po pozivu. Za Manijake i Željovce van BiH van Bosne i Hercegovine obezbjeđen je devizni račun preko kojeg mogu učestvovati u ovom projektu.

Svoj doprinos u akciji možete dati na sljedeći način:

Pozivom na broj 17045, bez obzira na telefonskog operatera u BiH

UPLATOM PREKO PAYPAL RAČUNA

Klikom na link ispod možete direktno uplatiti na PayPal račun grupe:

paypal.me/themaniacs

ZA UPLATE IZ INOSTRANSTVA

BENEFICIARY’S BANK:

 • PRIVREDNA BANKA SARAJEVO DD SARAJEVO
 • Obala Kulina Bana 18
 • 71000 Sarajevo, Bosnia and Herzegovina
 • IBAN: BA39 1011 7000 7808 1655
 • SWIFT: PBSCBA22XXX

SVRHA UPLATE (PURPOSE OF PAYMENT):

Doprinos za generalnog sponzora (Contribution for general sponsorship)

FULL BENEFICIARY NAME:

 • THE MANIACS – UDRUZENJE NAVIJAČA FK ZELJEZNICAR

FULL BENEFICIARY ADDRESS:

 • Zvornicka 27
 • 71000 Sarajevo
 • Bosnia and Herzegovina

CORRESPONDENT BANK in EUR:

RAIFFEISEN BANK AG VIENNA – SWIFT Address: RZBAATWW

UNICREDITBANK AUSTRIA AG VIENNA – SWIFT Address: BKAUATWW

LANDESBANK BADEN WUERTENBERG STTUTGART – SWIFT Address: SOLADEST

ZAGREBACKA BANKA DD ZAGREB – SWIFT Address: ZABAHR2X

UNICREDIT MILANO SPA MILANO – SWIFT Address: UNCRITMM

ZA UPLATE IZ BOSNE I HERCEGOVINE:

 • Transakcijski račun primaoca: 1011700078081655
 • Naziv primaoca: THE MANIACS – UDRUŽENJE NAVIJAČA FK ŽELJEZNIČAR
 • Adresa primaoca: ZVORNIČKA 27, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
 • Svrha uplate: ZA GENERALNOG SPONZORA

VIZUALI – DOWNLOAD