Navijači Željezničara pomažu klubu: Dvije jedinstvene kampanje za 400.000 KM


Udruženje navijača FK Željezničar poziva sve Željovce širom svijeta da u narednom periodu pruže svesrdnu podršku Klubu u izlasku iz finansijske krize. S obzirom da su kroz historiju navijači uvijek bili pokretačka snaga Kluba i ovaj put osjećamo potrebu da pokrenemo kampanje koje će našu prugu trasirati na put oporavka.

Od danas, počinje naša kampanja kojom Klubu želimo obezbijediti 10.000 aktivnih članova, kao i kampanja rasprodaje stadiona za derbi utakmicu 21. kola Premijer lige BiH.
Grupa nikada u historiji postojanja nije bila u većem izazovu i iskušenju. Predstoji nam borba i mukotrpan rad da uradimo ono što najbolje znamo, a to je da mobilišemo naše ljude od Australije do Amerike preko Bosne i Hercegovine. Povjerenje ljudi koje smo stekli prilikom obilježavanja 100 godina FK Željezničar, daju nam legitimno pravo da prije svega pošaljemo poruku da ćemo ovu borbu istrajati, a nakon nje izaći jači.

Zajedno, Klub i navijači. Ovdje želimo naglasiti da trenutne upravljačke strukture Kluba imaju našu podršku.

Članska kartica kluba osnovno je sredstvo identifikacije s Klubom. Naš cilj je da u narednih mjesec dana mobilišemo 10.000 članova da izvrše uplate članstva online ili dolaskom u prostorije Kluba. Na ovaj način Klubu možemo osigurati 200.000 KM koje mogu pružiti značajnu podršku trenutnom poslovanju Kluba. Ovom Kampanjom, kao navijači FK Željezničar, želimo dati primjer svima da samo odricanjem, radom i povjerenjem porodice možemo pobijediti sve poteškoće. Ova kampanja je nešto što smo trebali još davno započeti s ciljem identifikacije navijača sa Željom, ali i ova teška situacija je prilika da pokažemo da nikada nije kasno i da nam aktivno članstvo ostane praksa i narednih godina.

Druga Kampanja koju se obavezujemo organizovati jeste mobilizacija svih navijača FK Željezničar da unaprijed rasprodamo stadion za derbi utakmicu. Model kupovine ulaznica je već poznat, a to je kupovina 10.000 ulaznica po jedinstvenoj cijeni za svaku tribinu od 20 KM. To će klubu donijeti novih 200.000 KM, a vrijedi istaći da će gostujućim navijačima ulaz biti besplatan, jer pravimo presedan sa visokom cijenom ulaznica prvenstveno radi nas samih te stoga nema potrebe da ispaštaju oni koji nisu dio naše priče, u ovom slučaju gradski rivali.

Vremena je malo, a novca puno koji treba napraviti. Naš Željo nije bio niti će biti za donacije. Naš Stadion je u ratnim godinama zapaljen i oronuo pa je ostao Naš. Nećemo dozvoliti da ga u miru i blagostanju izgubimo kao i svu imovinu koju neko želi da oduzme, proda, gradi i provodi svoje ideje. Nakon ovakvih akcija koje će odjeknuti u javnosti i pokazati šta smo spremni i sposobni za mjesec dana uraditi, nikome neće pasti na pamet da i dalje rovari Klub. Neće. Budite sigurni. Armija navijača našeg Kluba je moćnija od bilo čijih namjera i planova. Kao Grupa nismo, niti ćemo se miješati u strukture i upravljačka tijela.

Ponovo je pred nama veliki ispit da vidimo koji su naši dometi, nas navijača, koji za sebe kažemo da volimo Želju. Red je da se i konkretno pređe sa riječi na djela.
Bez konkretnih ciljeva i zadataka, a samo sa pričom kako treba nešto promjeniti, nigdje nećemo stići. Sigurni smo u uspjeh ove dvije kampanje navijača FK Željezničar jer da nismo ne bi ni imali, ovako za nekoga, možda i preambiciozne planove. Razlika između nemogućeg i mogućeg je odlučnost. Za nas poraz nije opcija.

Uspjeh je umijeće ustrajnosti u teškim trenucima kada se drugi predaju i odustaju.

Učlani se!

ŽELJO JE NAŠ!
UDRUŽENJE NAVIJAČA FK ŽELJEZNIČAR