Prvo stoljeće smo obilježili, a laganim korakom ulazimo u početak novog u ne baš idealnoj situaciji po naš klub. Međutim, baš kao i 1921. godine kada je nekolicina zaljubljenika u fudbal pokrenula ovaj klub, nesluteći ni najmanje u šta će on izrasti. Pri tome bez bilo kakve podrške, osim pojedinačnih simpatija su uspjeli ostvariti svoje zamisli. Za razliku od tadašnjeg, današnji period jeste težak, ali nije i nepremostiv, a MI NAVIJAČI moramo čvrsto stati iza našeg kluba, jer smo mi jedini garant opstanka istog.

Iza nas je spektakularnih desetak navijačkih dana.

Aktivnosti su se odvijale svakodnevno po pitanju pripremanja cijelog perfomansa, koji je izveden na samoj utakmici, a zatim se prelio i na ulice našeg Sarajeva, gdje smo vjerujemo ostavili dubok trag kod svih prisutnih. Ovim činom smo podebljali identitet i našeg kluba, ali i naše grupe, koja je pokazala spremnost, a prije svega volju da sve što je zamišljeno bude i realizovano.

Poslije same proslave, uslijedio je derbi, gdje je na Jugu bilo i više od prvobitno dozvoljenih 1500 ljudi, a što se najviše odrazilo na efikasnost koregrafije.

BRAVO MANIJACI!

Izvukao se maksimum iz svake situacije, ali mi i dalje trebamo težiti napretku u svim segmentima.

Sve ovo pišemo iz razloga da se stavi doznanja da još uvijek nije vrijeme za odmor i opuštanje, jer već sutra nas očekuje domaća utakmica protiv Leotara i svi moramo biti na svojim mjestima kao i do sada.

Pet utakmica u kojima je postignut samo jedan pogodak ne smiju biti izgovor za nedolazak. Svi smo svjesni da ne gledamo lijep fudbal na terenu, ali ovo su momenti kada je podrška najviše potrebna u procesu stabilizacije kluba.

Uđite na Jug 45 minuta prije početka utakmice. To mora postati navika, do sada to nije bilo loše, ali mora bolje i odgovornije. Broj ljudi od prve do devedesete minute mora biti isti!

Svaki ŽELJOVAC mora da shvati, da se klub i poslije derbija prati!

SVI NA GRBAVICU!

SVI NA JUG!

Nedjelja, 17:00 h.